Билјана Ванковска: Јас сум докажана политичка манекенка!

Билјана Ванковска

Ова првпат јавно го кажувам, но чувствувам потреба да не го премолчам. Како докажана политичка манекенка, и иако ја знам суштината на политичкиот и изборниот систем, сепак не сум подготвена да се откажам од идејата за независна кандидатура. По ова прашање, јас и Силјановска имавме различни ставови и пред пет години. Кога слушна за мојата намера да собирам потписи, ми рече најискрено дека грешам и дека сум доволно умна за да знам дека немам шанси. И’ заблагодарив, но сепак мислев дека тој чин, дури и како осуден на пропаст, има симболичко значење. Се разбира, сега околностите беа сосема различни и ја поддржав сесрдно нејзината кандидатура.

SHARE